Hedef Belirleme ve Motivasyon

Motivasyon bizi harekete geçiren güçtür. Günlük hayatımızda yaptığımız eylemlerin tamamı için motive olmaya ihtiyaç duyarız.
Motivasyon (güdülenme), belirli şeylere karşı duyulan ihtiyaç ile başlar. Bir ihtiyaç ortaya çıktığında onu karşılama isteği belirir. Birey böylelikle itici bir güçle uyarılmaya başlar. Sonra çeşitli biçim ve yönde davranışlara geçer.
Hedef belirleme ise , çocuk gelişim sürecinin önemli bir parçasıdır. Çocuğun hedef belirlemeyi öğrenebilmesi için ilk başta ebeveynlerin basit, kolay başarılabilir, kısa süreli hedefleri çocuklarına sunmaları destekleyicidir. Bu süreç ne kadar erken başlarsa çocuk için o kadar yararlı olur.
Ortaokul Rehber Öğretmenimiz tarafından 7.sınıf öğrencilerimize ”Hedef Belirleme ve Motivasyon” çalışması yapılmıştır.

Author: ayca